Missa aldrig et bra erbjudande...

När du vårt nyhetsbrev får du bra erbjudanden och rabattkoder skickas direkt till din e-post

Anmäl dig för att få senaste nyheterna och uppdateringarna direkt till din inkorg
Kampanj!
Grant's Finest Whisky 40% 1l Expand

Grant's Finest Whisky 40% 1l

Ny

99+ produkter i lager

19,95 €

inkl.

Mängdrabatter

KvantitetPrisDu Sparar
2 17,68 € Up till 4,54 €

Grant's tillhör de mest klassiska skotska blendedsorterna. Producenterna är det familjeägda företaget William Grant & Sons. Som namnet antyder var det en man vid namn William Grant som drog igång det hela, och 1886 togs de första spadtagen. På juldagen 1887 erhölls de första dropparna ur kopparpannorna och sedan dess har det rullat på.

1898 inleddes tillverkningen av Grant's Blended Whisky och tack vare god affärskunskap fanns Grant's i 30 länder 1914. 50 år senare, 1964, fick Grant's sin karakteristiska trekantiga butelj - som den delar med Glenfiddich. För att tillgodose den stora efterfrågan på grainwhisky beslutades 1963 att ett eget graindestilleri skulle upprättas - året därpå stod det klart, med namnet Girvan.

Som blended innehåller Grant's givetvis ett antal sorters whisky. Merparten av maltwhiskyn kommer från Glenfiddich och Balvenie, och grainwhiskyn kommer från just Girvan - men även andra sorter finns med i symbiosen.

På senare år, närmare bestämt 2001, utökades familjen med två varianter av Grant's Ale Cask Reserve och Grant's Sherry Cask. I dessa utgåvor så har whiskyn lagrats en andra gång på fat som tidigare innehållit just skotsk ale respektive sherry, med vilket den var den första i sitt slag. 2003 lanserades även två stycken flaskor med åldersangivelse, 12 och 18 år - båda efterlagrade.

Idag är Grant's Family Reserve den fjärde mest sålda blended whiskyn i världen, med en årlig försäljning på närmare 50 miljoner flaskor i 180 länder.

CN code2208
Volume1
Alcohol40

Skriv din recension

Kopparberg Pear Cider 4,5% 24 x 0,33 Ltr

Kopparberg Päron har med sin lite sötare och friska smak av päron satt en ny standard för hur en premium päroncider skall smaka. Den innehåller inga hemligheter bara mjukt vatten från Kopparberg, ingredienser av högsta kvalité och stor bryggerikonst.